Sistemi podrške vozaču

Bezbrižniji na putu, svaki dan.

Caddy ima veliku sigurnosnu opremu i može biti opremljen brojnim sistemima pomoći vozaču, kao što su ACC automatska kontrola razmaka.

Automatska regulacija razmaka ACC1

Po želji dostupna automatska regulacija razmaka ACC brzinu automatski prilagođava brzini vozila ispred¹ i pritom održava razmak koji je zadao vozač. Namještena brzina pritom se ne prekoračuje. Već sadrži sistem nadzora okoline "Front Assist".

Sistem nadzora okoline "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi²

U situacijama koje su prepoznate kao kritične u pogledu razmaka opcijski sistem nadzora okoline pomoći će vam putem sistema radara da skratite put zaustavljanja vozila¹. U prepoznatim opasnim situacijama sistem vozača upozorava vizualno i akustično te pomoću kočionog tlaka.

Sistem podrške zadržavanja vozila u voznoj traci "Lane Assist" 1 2

U slučaju nenamjernog izlaska s trake istovremeno upozorava vozača tonom i porukom na multifunkcionalnom displeju te usmjerava vozilo. 

Svjetla za maglu s integrisanom funkcijom svjetla za skretanje

Omogućite optimalnu vidljivost u lošem vremenu. Pri skretanju, prednje svjetlo s unutrašnje strane zavoja osvjetljava cestu.

Dnevna svjetla

Uključuje se automatski kad se paljenje aktivira i smanjuje rizik od nezgode pri dnevnom svjetlu.

Tempomat1

Ovisno o nagibu i silasku sa brzine od 30 km / h, održava željenu brzinu ili ograničava maksimalnu brzinu na individualno postavljenu vrijednost. 

Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova1

Otkriva saobraćajne znakove u cestovnom saobraćaju i obavještava vozača o trenutnoj saobraćajnoj situaciji. 

Podrška za kretanje uzbrdo

Serijska podrška za kretanje uzbrdo sprječava neželjeno kotrljanje vozila unazad na usponima te garantuje komforno upravljanje prilikom kretanja.

Unutar granica sistema.

Vozač u svakom trenutku mora biti spreman preuzeti kontrolu nad vozilom te se drži odgovornim za sigurnu vožnju. 

Ovdje prikazana vozila mogu u nekim detaljima odstupati od aktuelnog programa isporuke za Bosnu i Hercegovinu. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve bruto cijene su neobavezujuće preporučene cijene koje nisu monopolne i uključuju iznos PDV-a.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni

Caddy

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim