Sustavi potpore vozaču

Bezbrižniji na putu, svaki dan.

Bez obzira kuda vas put vodio, Crafter će vas podržati brojnim inovativnim sustavima pomoći i sigurnosti kada stvari postanu zamršene. Na taj način dobro stižete do odredišta i prije svega opuštenije.

Automatska regulacija razmaka ACC1 i sustav nadzora okoline  "Front Assist"1 2

Brzo se prilagođava brzini vozila ispred sebe, držeći udaljenost koju vozač određuje. Sustav praćenja okoliša "Front Assist" u koji je već uključena gradska funkcija kočenja pomaže u skraćivanju zaustavnog puta u kritičnim situacijama.

Sustav potpore zadržavanja vozila u traku "Lane Assist" 1 2

U slučaju nenamjernog izlaska s trake istovremeno upozorava vozača tonom i porukom na višenamjenskom zaslonu te usmjerava vozilo. 

"Blind Spot senzor" s asistenom za izlazak s parkirnog mjesta1

Zvučnim upozorenjem obavještava vozača o približavanju drugog vozila prilikom izlaska s parkirnog mjesta. Ukoliko vozač ne reagira, sustav može preuzeti kontrolu nad kočnicom i pritom sprječiti moguće prometne nezgode. 

Sustav potpore pri jakim udarima vjetra1

Podržana kao pod-funkcija elektronskog programa stabilizacije u slučaju jakih naleta vjetra automatskim intervencijama kočenja na kotačima.

Sustav pomoći pri parkiranju "Park Assist"1

Savladava parkiranje na paralelnim parkirnim mjestima. Nakon uključivanja stupnja prijenosa za vožnju unazad, vozilo automatski preuzima upravljanje. Vozač koristi samo kvačilo, gas i kočnicu.

Regulacija dugih svjetala "Light Assist"

Smanjuje jačinu svjetala pri mimoilaženju s drugim vozilima, kako bi spriječio zasljepljivanje drugih vozača. Pri brzini od 60 km/h i u potpunom mraku, dugi snop se automatski uključuje s prethodno uključenim sustavom.

Senzorna zaštita bočnih dijelova vozila1

Nadgleda bočne dijelove vozila i optički i akustično upozorava na kritične prilaze stupovima, zidovima i pješacima

Sustav potpore za vožnju s prikolicom "Trailer Assist"1

Automatski upravlja vozilima s prikolicom na poprečnim parkirnim mjestima i omogućuje precizno kretanje unazad za kontrolu utovarnih rampi i drugih odredišta. Sve što vozač treba učiniti je prebaciti u stupanj prijenosa za vožnju unatrag, pritisnuti gumb za pomoć pri parkiranju i pomoću prekidača za podešavanje ogledala označite smjer u kojem prikolica treba krenuti.

"Park Pilot"

Akustično upozorava na otkrivene prepreke ispred i iza vozila pri parkiranju, a također prikazuje optičku udaljenost do prepreka na zaslonu.

Kamera za vožnu unatrag "Rear View"1

Olakšava parkiranje prikazom ograničene slike područja iza vozila na zaslonu radija ili navigacijskog sustava3. Dodatne iscrtane linije na vašem zaslonu će pomoći u procesu parkiranja. 

Tempomat

Održava željeni tempo brzine veći od 30 km/h.

Regulacija pritiska u gumama1

Prikazuje trenutni tlak za svaku gumu i upozorava na odstupanja od ciljane vrijednosti.

Sustav prepoznavanja umora1

Preporučuje predah putem vizualnih i zvučnih signala čim otkrije ponašanje u vožnji koje sugerira umor.

Sustav kontrole na nizbrdici3 4

Omogućuje kontroliranu i sigurnu vožnju nizbrdo reguliranjem broja okretaja motora i, ako je potrebno, primjenom kočnica.

Svjetla za maglu s integriranom funkcijom svjetla za zavoj 

Omogućite optimalnu vidljivost u lošem vremenu. Pri skretanju, prednje svjetlo s unutarnje strane zavoja osvjetljava cestu.

1 Unutar granica sustava
2 Do 30 km/h
3 Samo u kombinaciji s navigacijskim sustavom "Discover Media" 
4 Samo u kombinaciji s pogonom 4MOTION

Ovdje prikazana vozila mogu u nekim detaljima odstupati od aktuelnog programa isporuke za Bosnu i Hercegovinu. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve bruto cijene su neobavezujuće preporučene cijene koje nisu monopolne i uključuju iznos PDV-a.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni

Crafter

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim