Izbornik
Zatvoriť meni

Za sve terene Inteligentni
pogon na sve točkove 4MOTION

4MOTION tehnologija pogona na sve točkove

Volkswagen inteligentni pogon na sve točkove stvara idealnu vezu automobila i ceste. Na ovaj način vaše vozilo postiže sigurnu vuču na gotovo bilo kojoj površini i nudi vam veću sigurnost u vožnji i zadovoljstvo vožnje.

Prvi službeni "Bulli" s pogonom na sve točkove debitovao je 1984. godine kao "T3" i nosio je dodatno ime "syncro". S njim je započela priča o uspjehu svih modela s pogonom na sve točkove iz Volkswagen privrednih vozila.

Promjena modela s "T4" u "T5" popraćena je 2003. tehničkom prilagodbom pogona na sve točkove - viskozni spoj je do tada ustupio mjesto modernom kvačilu s više ploča. "Syncro" je postao "4MOTION".

Pogon na sve točkove 4MOTION u akciji

Start Video

Volkswagen privredna vozila s pogonom na sve točkove 4MOTION

Kod svih modelskih linija Volkswagen privrednih vozila dostupan je pogon na sve točkove 4MOTION: za još veću sigurnost i udobnost u vožnji. Također, jedinstvenu 4MOTION kombinaciju s automatskim mjenjačem možete naručiti i na mnogim modelima!

Caddy

Upoznajte još veću stabilnost u vožnji

Prednosti pogona na sve točkove 4MOTION posebno su jasne na kišnim ili snježno pokrivenim cestama, kao i na prljavim ili oštećenim cestovnim površinama. U tim slučajevima, spojka pogona na sve točkove preusmjerava pogonsku snagu na točkove s boljom trakcijom i time doprinosi osjetno mirnijoj vožnji, većoj sigurnosti u zavojima i preciznijem rukovanju.

Stalni pogon na sve točkove također pokazuje svoje snage u vožnji s prikolicom - na primjer, u kombinaciji sa snažnim turbo-dizelskim motorom od 90 kW / 122 KS. Ako želite još više povećati udobnost u vožnji, jednostavno odaberite 2,0 l TDI motor (110 kW / 150 KS) i kombinujte DSG mjenjač s dvostrukom spojkom i pogonom na sva četiri točka 4MOTION.

Ova mogućnost je dostupna u segmentu kompaktnih gradskih dostavnih vozila i minibusa samo u Caddyju. 

Na Caddy modele

T6.1

Savladajte sve brijegove i snježne doline

Pogon na sva četiri točka automatski prilagođava prijenos snage odgovarajućoj situaciji vožnje pomoću elektronski kontrolisane spojke na više ploča na zadnjoj osovini. Mala težina sistema osnova je optimalnog ponašanja u vožnji i visoke dinamike vožnje.

Jedinstven u klasi kombija i autobusa
Opcijski 4MOTION pogon na sve točkove dostupan je i s opcijskim 7-stepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom DSG. Kombinacija je dostupna za motore snage 110 kW / 150 KS i 146 kW / 199 KS. Tako možete uživati u posebnoj udobnosti vožnje u planinskim predjelima zahvaljujući potpuno automatskoj promjeni brzina.

Na T6.1 modele

Amarok

Izgrađen za maksimalni užitak vožnje.

Stalni pogon na sve točkove 4MOTION
Ovaj 4x4 pogon sa samoblokirajućim Torsen centralnim diferencijalom specijalnost je u segmentu pickup vozila i nudi uravnoteženu osnovnu raspodjelu od 40:60 za sve situacije na cesti i izvan ceste. Također u potpunosti pokazuje svoju snagu u cestovnom prometu značajno povećavajući vuču u zavojima.

Dodatni pogon na sve točkove 4MOTION
Prijenosni mehanizam diferencijala omogućuje električno uključivanje i isključivanje prednjih točkova tokom vožnje. Na većim usponima ili dužim šljunčanim dionicama može se dodatno ubaciti u redukcijski stepen.

Na Amarok modele

Crafter

Najveća raznolikost pogona.

Crafter je jedino vozilo u svojoj klasi s šest varijanti pogona. Prednji, zadnji ili pogon na sve točkove 4MOTION mogu se kombinovati s 8 stepenim automatskim ili ručnim mjenjačem. 

Pogon na sve točkove 4MOTION
Bez obzira na blatnjava gradilišta, neasfaltirane šumske staze ili ekstremne nagibe - u varijanti s pogonom na sve točkove 4MOTION, novi Crafter oduševljava na svim terenima uz pouzdanu vuču i najugodnije vozne performanse. 

Na Crafter modele

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim