Izbornik
Zatvoriť meni

23.12.2019 Pogled na novi Caddy:
svjetska premijera u februaru 2020. godine

Prvi nacrti dizajna proizvođača Volkswagen privredna vozila daju naslutiti kako bi mogao izgledati potpuno novi Caddy od 2020. godine.

  • Novi Caddy stiže u 2020.
  • Dinamičan, samouvjeren, sportskog duha i praktičan
  • Iako je potpuno drugačija, nova generacija ispunjava sve poznate zahtjeve

Ko kaže da Caddy ne može imati sportske karakteristike? Prvi nacrti dizajna proizvođača Volkswagen privredna vozila daju naslutiti kako bi mogao izgledati potpuno novi Caddy od 2020. godine. Jedno je sigurno - nijedan vijak neće ostati na svom mjestu. Unatoč tome novi će Caddy ponovno biti mjerodavno vozilo u A segmentu privrednih gradskih dostavnih vozila i privatnih porodičnih monovolumena.

Pravi uranjeni novogodišnji poklon: prve skice iz ranog razvoja novog Caddyja ukazuju na to da će se u narednoj godini mnogo toga promijeniti u budućem malom transporteru proizvođača Volkswagen privredna vozila. Studija Caddy furgona naglašava da će u inače funkcionalnu i praktičnu klasu vozila ući novo samopouzdanje. Nacrt pokazuje moguće smjernice dizajna: sve se promijenilo osim velikog volumena utovara i velike varijabilnosti, zahvaljujući kojima je Caddy oduvijek privlačio kupce. Ukratko: 100 posto nov, 100 posto Caddy.

Primjer izraženijeg sportskog karaktera u segmentu naznačen je u studiji linijom krova koja se blago spušta. Ili skulpturalno oblikovanim, velikim bočnim površinama - novi Caddy pokazuje vitak dizajn izrađen iz jednog dijela. Očekuje se da će ubuduće sve više sportista i kupaca koji aktivno provode svoje slobodno vrijeme razmotriti novi Caddy kao zanimljivu, praktičnu alternativu.

Predstavljamo vam teretnu verziju novog Caddyja s nekoliko upečatljivih pokazatelja koji ukazuju na stvarni serijski furgon. Jedan od njih su vertikalnije postavljene, uske LED žaruljice u zadnjem dijelu vozila. One će biti prisutne i u varijanti privatnog vozila. Studija uz to pokazuje veće zadnje staklo, što predstavlja značajan element varijante privatnog vozila. Prema zahtjevima kupaca, verzije novog Caddyja korištene u komercijalne svrhe imat će također zadnja vrata bez stakla, a u ponudi će i dalje biti opcijski dostupna krilna vrata.

Veći točkovi i prednji dio vozila koji djeluje zatvoreno i u kojem su smještena LED svjetla, uža rešetka hladnjaka i logotip većih dimenzija dodatni su elementi redizajniranog Caddyja. Sve to su pokazatelji da novi Caddy također nastoji postati mjerilo u svojoj klasi. Gradsko dostavno vozilo i porodični monovolumen prvi će put biti predstavljeni svjetskoj javnosti početkom 2020. godine. Više detalja slijedi u sedmicama koje slijede.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim