Izbornik
Zatvoriť meni

Novi ID. Buzz i ID. Buzz Cargo

Novi ID. Buzz i ID. Buzz Cargo

Glumac Ewan McGregor kao ambasador marke Volkswagen


S Ewanom McGregorom doveli smo si veliko pojačanje. Ewan je veliki ljubitelj marke Volkswagen s vlastitom kolekcijom oldtajmera koje čak sam elektrificira. Kao dugogodišnji ambasador dobre volje UNICEF-a Ujedinjenog Kraljevstva posvećuje se radu u dobrotvorne svrhe širom svijeta. To ga čini savršenim partnerom za zajedničku misiju: učiniti mobilnost budućnosti održivijom.

Ovo je prva generacija nove vrste mobilnosti za Volkswagen Privredna vozila. Prva vozila s potpuno električnim konceptom: ID. Buzz i ID. Buzz Cargo. Bilo kao vozilo za cijelu porodicu ili kao dostavno vozilo: upoznajte bolje novi, ikoničan dizajn koji ujedinjuje moderne proporcije i inovativnu tehnologiju. Potpuna umreženost, digitalne opcije, novi osjećaj prostora i vaša nova, ekološki osviještena mobilnost - uz oba modela ID. Buzz i ID. Buzz Cargo.

ID. Buzz prvo je vozilo nove generacije Volkswagen Privrednih vozila – u inovaciji i dizajnu

Zajedno u smjeru nove mobilnosti

Novi ID. Buzz i ID. Buzz Cargo postavljaju nova mjerila za individualnu i komercijalnu mobilnost. Marka Volkswagen prvi je put iz temelja nanovo dizajnirala kombi kao e-vozilo, i to od prve skice pa sve do posljednjeg detalja. Bilo u pogledu iskorištenosti prostora, umreženja ili pogona: koncept modela ID. Buzz promijenit će mobilnost.

 • Isporuka kupcu neutralna u pogledu emisija CO₂¹
 • Inovativno umreženje s bežičnim ažuriranjima² putem usluge We Connect³ i Car2X tehnologije
 • Novi, inteligentni sistemi potpora
 • Kompaktne dimenzije, osjećaj prostranosti

ID. Buzz: novi osjećaj prostora za veću fleksibilnost

Bilo u gradu ili u ruralnim predjelima, za cijelu porodicu ili izlet s prijateljima tokom vikenda: s modelom ID. Buzz održiva mobilnost postat će vam praktična i prikladna za svakodnevicu. Pritom smo iz temelja nanovo dizajnirali koncept unutrašnjosti: ovdje se digitalna inovacija susreće s novoosmišljenom fleksibilnošću.

 • ID. Light
 • Opcijski, skidiv i multifunkcionalni pretinac ID. Buzz Box
 • Unutrašnje ambijentalno osvjetljenje, opcijski s do 30 boja
 • Unutrašnjost bez životinjske kože
 • Upotreba recikliranih materijala, primjerice za presvlake sjedala, podne obloge i dekorativnu krovnu oblogu
 • Aktualiziranja putem bežičnih ažuriranja² uz uslugu We Connect³

ID. Buzz Cargo: novoosmišljeni teretni prostor za modernu komercijalnu mobilnost

Šta očekujete od modernog transportera za komercijalne svrhe? Električni pogon, dovoljno velik kapacitet teretnog prostora, prikladnost za duge dionice. S modelom ID. Buzz Cargo sve to donosimo na cestu. A s modernim umreženjem i digitalnim opcijama i još ponešto više. Dajte novu definiciju svojoj komercijalnoj mobilnosti:

 • Teretni prostor za dvije euro palete
 • Opterećenje prikolice do 1000 kg
 • Kompaktne dimenzije, velik prostor
 • Uvijek ažurirani zahvaljujući bežičnim ažuriranjem² putem usluge We Connect³

Električna mobilnost u cjelovitom konceptu: inovativna mobilnost s modelima ID. Buzz i ID. Buzz Cargo

Održiva mobilnost bit će moguća tek kada se razmotri cijeli životni ciklus vozila i nakon što se u svakoj pojedinoj fazi smanje emisije CO₂. S modelima ID. Buzz i ID. Buzz Cargo dosljedno nastavljamo tim putem - uz isporuku kupcu neutralnu u pogledu emisija CO₂, model ID. Buzz može se puniti 100 % održivom strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije putem wallboxa, primjerice ID. Chargera⁴. Time će se promijeniti vaša individualna mobilnost jer će postati održivija, povoljnija i fleksibilnija. Naime, put do benzinske stanice možete si uštediti jednako kao i porez na motorna vozila u Njemačkoj do 2030. Prijeđite sada na električnu mobilnost - s inovativnim, umreženim modelima ID. Buzz i ID. Buzz Cargo.

Električna mobilnost od 360°

Preuzimamo odgovornost za naš udio u lancu vrijednosti naših vozila i stojimo iza Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama - s ciljem da do 2050. postanemo firma koje će biti neutralno u pogledu emisija CO₂¹. ID. Buzz prvo je Volkswagen Privredno vozilo koje je razvijeno kao e-vozilo. Taj će model postati elementarna komponenta u našem cjelovitom ekosistemu električne mobilnosti od 360°. Naime, svoje ciljeve možemo postići samo ako djelujemo održivo uz cjelovit pristup. Tako ćemo s jedne strane ID. Buzz isporučivati kupcima neutralno u pogledu emisija CO₂, a s druge strane staviti na raspolaganje prikladan opcijski wallbox, primjerice ID. Charger⁴. Ako ID. Buzz punite 100 % održivom električnom energijom dobivenom iz obnovljivih izvora energije, dodatno ćete dati svoj doprinos u zaštiti klime. Tako će ID. Buzz promijeniti naše firmu, našu mobilnost - na održiv način.

Cjelovita rješenja za punjenje

S modelom ID. Buzz nećete se voziti samo ekološki osviješteno nego i fleksibilnije. Naime, uz e-vozilo dolazi i individualan, održiv ekosistem koji se prilagođava vašoj mobilnosti. Ako ste prije morali potražiti benzinsku stanicu za točenje goriva, sada ćete ID. Buzz puniti dok on ionako već miruje. To može biti na mjestu za punjenje na poslu, na javnoj punionici za punjenje na autoputu, ispred supermarketa, u javnoj garaži, stambenoj četvrti kod prijatelja ili na vašem mjestu za punjenje kod kuće. Maksimalna snaga punjenja kod brzog punjenja (DC) iznosi do 170 kW, a za punjenje baterije od 5 % do 80 % trebat će oko 30 minuta. Funkcija Plug & Charge⁵ olakšava punjenje: autorizacija, postupak punjenja i obračun odvijaju se automatiziranim putem nakon priključivanja kabla za punjenje. Maksimalna snaga punjenja kod uobičajenog punjenja (AC) iznosi 11 kW. Na putu se možete jednostavno poslužiti uslugom punjenja We Charge kako biste pronašli slobodne agregate za punjenje. Za punjenje kod kuće možete opcijski naručiti punjač ID. Charger⁴.

Snažan električni pogon

Bez lokalnih emisija CO₂ i prikladan za duge dionice - to su zahtjevi za svakodnevni e-pogon. S modelom ID. Buzz moramo zadovoljiti potrebe najrazličitijih korisnika, od privatnih kupaca pa sve do obrtnika. To nam omogućava inovativni e-pogon u modelu ID. Buzz. e-motor kompaktno je smješten u stražnjem dijelu vozila i omogućava opterećenja prikolice do 1000 kg. S najvećom brzinom od 145 km/h zadovoljit će gotovo sve potrebe. Održiv, prikladan za svakodnevicu i robustan: e-pogon modela ID. Buzz objedinjuje ekološku osviještenost i individualnu mobilnost.

ID. Buzz predstavnik je prave električne mobilnosti

Tehnologija i povezivost: dobro došli u obitelj ID. modela

Savremen dizajn proizvoda trebao bi svakodnevno pomagati ljudima. S modelom ID. Buzz ljudima želimo vratiti vrijeme.

Novi ID. Buzz postavlja mjerila. Po želji je dostupan s više od 30 sistema potpore za vozača, a usto može i komunicirati s drugim umreženim vozilima.

S umreženjem, internetskom vezom, mobilnim online uslugama i integriranim upravljanjem govornim naredbama on dostiže novu razinu povezivosti i spreman je nanovo definirati vašu individualnu mobilnost.

Bežična ažuriranja

Ažuriranja povećavaju funkcionalnost digitalnih sistema u vašem modelu ID. Buzz. On ih zahvaljujući bežičnim ažuriranjima putem usluge We Connect³ može potpuno automatski aktualizirati, primjerice tokom noći čim potvrdite ažuriranje u svom infotainment sistemu. Tako je vaš ID. Buzz uvijek ažuriran.

Car2X

Vozila koja u cestovnom prometu međusobno komuniciraju mogu se pobrinuti za manje zastoja i upozoriti na lokalna opasna mjesta. Car2X tehnologija znatno povećava radijus senzora vozila tako što u izračun cijele trenutačne situacije također integrira informacije od drugih učesnika u prometu te informacije o infrastrukturi. Primjenom pametnog softvera i elektronike sigurnost se može podići na novu razinu. Jedan od primjera je i usluga "Lokalnih upozorenja". Tako ID. modeli međusobno komuniciraju u milisekundama u okruženju od 800 metara. Zahvaljujući brojnim senzorima e-automobili rano prepoznaju moguće opasnosti - i automatski putem Wi-Fi radiosignala upozoravaju druge učesnike u prometu koji se nalaze u njihovoj blizini. 

ID. Light

ID. Light vizualno komunicira s vama i u kombinaciji sa serijskim navigacijskim sistemom pomaže vam da vozite jednostavnije u prometu. Ako upotrebljavate rukovanje govornim naredbama, na svoju ćete govornu naredbu dobiti povratnu informaciju u obliku svjetlosnog signala. Nakon što izađete iz svog modela ID. Buzz, ID. Light odgovorit će vam pozdravom pri odlasku - inteligentnim svjetlosnim znakom.

Travel Assist mit Schwarmdaten

"Travel Assist sa zbirnim podacima" može umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku, paziti na razmak od vozila ispred i održavati namještenu najveću brzinu.⁶

Pritom se sistem između ostaloga služi adaptivnim vođenjem po voznom traku koje vozilo aktivno zadržava u sredini voznog traka. "Travel Assist sa zbirnim podacima" prilagođava se vašem načinu vožnje i može umjesto tačno po sredini nastaviti vožnju lijevo ili desno u vlastitom voznom traku.⁶

Pri tome vam "Travel Assist sa zbirnim podacima" može po želji aktivno pružiti podršku na autoputu pri promjeni voznog traka.⁶

Ako su na raspolaganju zbirni podaci, "Travel Assist sa zbirnim podacima" zavisi samo o prepoznatoj uzdužnoj oznaci na voznom traku kako bi zadržao vozilo na voznom traku, primjerice na lokalnim cestama bez srednje oznake na kolniku.⁶

Osim toga, "Travel Assist sa zbirnim podacima" raspolaže prediktivnom regulacijom brzine i potporom za vožnju zavojima. Pritom se brzina vozila može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavojima, kružnim tokovima itd.).⁶

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim