Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Amarok osvaja "International Pick-up award 2018."

22.11.2017
  • Pickup of the Year - nagrada međunarodnog žirija za model Volkswagen Amarok
  • Motor V6 sa visokim obrtnim momentom, najupečatljiviji enterijer i udobna sjedišta osvajaju sudije
  • Izvanredan: sposobnosti modela Amarok za radne funkcije

Lyon / Hannover, 23. novembar 2017. - Volkswagen privredna vozila i model Amarok osvojili su "Međunarodnu nagradu za Pick-up godine 2018" (IPUA 2018). Kao i njegov prethodnik 2010. godine, novi Amarok, koji sada ima V6 motor sa visokim obrtnim momentom, uspio je da osvoji novinarski žiri.
"Veoma smo zahvalni što smo dobili IPUA 2018 i počastvovani smo odlukom međunarodnog stručnog žirija. Sa novim modelom Amarok smo još jednom slušali ono što kupci žele i uspjeli postići više snage, više obrtnog momenta i bolje mogućnosti za savladavanje različitih terena - ovo je više od čistog luksuza i načina života ", rekao je Dr Eckhard Scholz, predsjednik Upravnog odbora brenda VW Privredna vozila, na prezentaciji Međunarodne nagrade 2018 u Lyonu. "Obećavam da ćemo nastaviti da pružamo najbolja rješenja za naše kupce kako bismo olakšali život i svakodnevni rad", naglasio je dr Scholz.
Žiri je imao samo riječi hvala za Amarok i ocjenio ga kao ključni element čitavog segmenta i opisao model kao "vrhunski pedigre radne grupe". Jasni dizajn, fantastičan osjećaj i završna obrada, posebno je zadivila žiri i bila ključni faktori u njihovoj odluci. Veličina dvostruke kabine sa prostorom za pet osoba u ovom segmentu, takođe je impresionirala svojim modernim dizajnom. Sjedišta ergoComforta za vozača, ukrašena AGR logom, takođe su osvojile žiri koji je pored toga istakao jedinstveni osmostepeni automatski menjač i široku V6 specifikaciju motora u segmentu.

Članovi žirija posebno su ocenjivali ponašanje na cesti i na makadamu modela V6 Amarok: "Preciznost motora i elastičnost postavili su novi standard u segmentu." I dodali su u svoje objašnjenje zašto su dodjelili nagradu: "Performanse nisu izazov za Volkswagen Amarok V6. Njegov veliki izbor 3-litarskih TDI motora, koji se kreću od 120 do 190 kW, ispunjavaju želje za snagom i obrtnim momentom svih grupa potrošača."

Druga generacija modela Amarok sa svojim V6 motorom je hit kupcima: ove godine, do kraja oktobra, Volkswagen privredna vozila već su isporučila kupcima 65.200 vozila Amarok (u istom periodu prošle godine: 57.600 vozila). Ovo predstavlja porast od 13,2%.

Nagrade za Van godine 2018. predstavljene su tokom ceremonije dodjele nagrada na gala prijemu koji je održan tokom Međunarodnog transportnog sajma Solutrans 2017: prestavljen je i Volkswagen Caddy TGI, Volksvagen komercijalna vozila sa CNG i porodični MPV, koji je također obezbjedio mjesto među prva tri.

Međunarodna nagrada IPUA dodjeljuje se svake dvije ili tri godine izborom članova žirija IVotI (International Van of the Year), grupe poznatih novinara iz 25 zemalja. Šesnaest od njih procjenjuje nominovana vozila neovisno jedan od drugog prema prethodno definisanim kriterijima. Volkswagen Amarok je 2010. godine osvojio IPUA te je tako postao jedini Pick-up koji je po drugi put osvojio ovu prestižnu nagradu.