Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Caddy premašio 2 miliona vozila

15.03.2018
  • Dr. Josef Baumert, član upravnog odbora marke Volkswagen privredna vozila nadležan za proizvodnju i logistiku: "Uspješna proizvodnja pokazatelj je efikasnosti naših fabrika"
  • Jens Ocksen, predsjednik uprave fabrike Volkswagen Poznań: "Moje su zahvale najprije upućene zaposlenicima za njihovo impresivno zalaganje"
  • Dvomilioniti primjerak modela Caddy otići će poljskoj humanitarnoj organizaciji
  • Već 20 godina lider i sinonim svoje klase u Bosni i Hercegovini

Pouzdan, funkcionalan, svestran - razlozi zbog kojih je toliko omiljen: danas je u fabrici Volkswagen Poznań (društvu kćeri marke Volkswagen privredna vozila) u tvornici u Antonineku proizveden dvomilionti Caddy - Caddy Maxi Trendline četvrte generacije sa 7 sjedišta u bijeloj boji (1,4-l TSI, EU6 BMT, 92 kW). Impresivna je činjenica što je samo lani proizvedeno oko 165.000 modela vozila Caddy (+3,8 %), a to je najveća količina od pokretanja fabrike 1993. godine.

Dvomilionito vozilo otišlo je poljskoj humanitarnoj organizaciji "Sv. brat Albert". Zaposlenici fabrike Volkswagen Poznań i Volkswagen koncerna Poljska također su prikupili donacije (uključujući odjeću) za humanitarnu organizaciju te su ih poklonili  onima kojima je najpotrebnije. Akcija je urađena pod motom: "Koliko dobrote stane u Caddy?"

Jens Ocksen, predsjednik uprave fabrike Volkswagen Poznań: "Moje su zahvale najprije upućene zaposlenicima za njihov impresivan trud i zalaganje. Oni su ti koji Caddy čine uspješnim, omiljenim modelom koji već desetljećima oduševljava naše kupce. Svaki primjerak naši radnici proizvode s velikom predanošću, tehničkim vještinama i strašću, a s humanitarnim radom kao što je kampanja za donacije istovremeno osiguravaju dobar imidž naših tvornica u Poljskoj."

Dr. Josef Baumert, član uprave marke Volkswagen privredna vozila nadležan za proizvodnju i logistiku: "Dva miliona vozila modela Caddy proizvedena u Poznańu i dodatni porast godišnje količine proizvodnje pokazatelji su predanih zaposlenika, a time i vrlo efikasne proizvodne lokacije." Novi rekord istovremeno je rezultat neprestanog poboljšanja proizvodnih postupaka, naglasio je Baumert. Sve veća primjena digitalnih tehnologija ubuduće će osigurati cijeli niz novih proizvodnih metoda, poslovnih modela i poboljšanih uslova rada. Baumert nastavlja: " Zbog toga bismo ove mogućnosti trebali zajednički iskoristiti kako bismo proizvodnju u još većoj mjeri prilagodili željama kupaca te stvorili dodanu vrijednost s inteligentnijim rješenjima."

Dietmar Mnich, direktor tvornice u Poznańu, objasnio je: "Naša cjelokupna pažnja na dan ovog jubileja usmjerena je na zaposlenike tvornice u Antonineku, u kojoj se Caddy vrlo uspješno proizvodi već više od 15 godina, isprva u trećoj, a sada u četvrtoj generaciji vozila. Temeljno načelo ove tvornice jeste neprestano poboljšavanje i usmjeravanje na budućnost. Zato je proizvodnja modela Caddy uveliko povezana sa sviješću o tome da radite na zaista posebnom vozilu - svestranom talentu za potrebe svakodnevnog života."

Piotr Olbryś, predsjednik poljskog sindikata NSZZ "Solidarność" u fabrici Volkswagen Poznań: "Dvomilioniti Caddy je poseban uspjeh za fabriku te simbol predanosti svakog zaposlenika i svake zaposlenice koji u njemu rade. Oni su svojim svakodnevnim radom odlučno pridonijeli činjenici da se naša vozila proizvode s najvećom razinom kvalitete te da ih možete vidjeti na cestama širom svijeta. Zbog toga smo naročito ponosni."

Trenutno, dnevna proizvodnja modela Caddy u tvornici u Antonineku iznosi oko 720 vozila, dok je 2003. godine iznosila oko 520 vozila. Osim modela Caddy, u fabrici Volkswagen Poznań također se proizvode varijante privrednih vozila serije T (uključujući pick-up, furgon i Kombi). Ova je kompanija najveći poslodavac u Velikopoljskom vojvodstvu, a broj zaposlenika iznosi gotovo 11.000, od kojih 2.700 radi u novoj tvornici za proizvodnju modela Crafter u mjestu Białężyce blizu Wrześnije, oko 50 km istočno od Poznańa.

Godine 1978. u SAD-u je predstavljen Golf s otvorenom utovarnom površinom, a zatim je 1982. godine uslijedila proizvodnja modela Caddy za evropsko tržište. Caddy se do početka 1992. godine proizvodio i u Volkswagenovoj fabrici TAS u Bosni i Hercegovini. Druga generacija uvedena je na tržište 1995. godine. Model Caddy (treća i četvrta generacija) proizvodi se od 2003. godine u tvornici Poznań u Poljskoj. Volksawagen Caddy je već 20 godina lider i sinonim svoje klase u Bosni i Hercegovini, sa tržišnim učešćem od preko 50% u svom segmentu.