Izbornik
Zatvoriť meni

Volkswagen Original Autobatterie

Volkswagen Original Autobatterie

Immer mehr Assistenzsysteme sorgen dafür, dass Sie komfortabler und umweltbewusster unterwegs sind. Die Voraussetzung: eine starke Starterbatterie, die Ihren Volkswagen zuverlässig mit genau der richtigen Menge an Energie versorgt.

Šta trebate znati o vašem akumulatoru

Vaš originalni akumulator isporučuje tačno onoliko energije koliko je potrebno vašem Volkswagen - za siguran početak čak i na hladnom. Za okolišno prihvatljive funkcije poput start-stop sistema, za više komfora putem pomoćnog grijanja, slušanja radija i svega ostalog što vaše putovanje čini još ugodnijim i ljepšim.

Volkswagen Originalni akumulator

 

Olovna startovalna baterija koja ne treba održavati postavlja standarde u pogledu pouzdanosti i vijeka trajanja. 3 godine garancije.

 • garancija hladnog starta do -25°C
 • LongLife proizvod bez održavanja sa indikatorom habanja
 • Odmah spreman za upotrebu (napunjen)

72 Ah5 (sa ugradnjom) 
za Caddy, Transporter, Amarok i  LT/Crafter

br.artikla 000915105DG

Häufige Fragen zur Autobatterie

Koji je vijek trajanja akumulatora?

Životni vijek automobilske baterije ovisi o njenoj kvaliteti. Kvalitetne baterije mogu imati životni vijek i do 10 godina, dok se jeftinije alternative moraju mijenjati nakon 2-3 godine. Stoga preporučujemo da koristite originalnu Volkswagen bateriju ako se pogorša najgore kako bi se postigao što duži vijek trajanja.

Kako da znam kada bih trebao zamijeniti akumulator?
 • Motor se pokreće tek u drugom ili trećem pokušaju i proizvodi neobične zvukove.

 • Svijetli indikatorska lampica baterije. Ovaj signal upozorenja pojavljuje se kada alternator ne može napuniti bateriju.

 • Nivo kiseline u bateriji je prenizak. Sa novijim baterijama ovo možete pročitati direktno na kućištu. Ako je zaslon svijetlo žut, trebate kontaktirati svog Volkswagen partnera.

 • Ako je kućište baterije napuhano, to ukazuje na pregrijavanje. Ovdje bi trebalo zamijeniti i startersku bateriju.

 • Ako primijetite oštar, truli miris jaja (miris sumpora) oko kućišta baterije, to je vjerojatno zato što baterija propušta i curi.

Na šta moram paziti prilikom kupovine novog akumulatora?
 • Prvo i najvažnije, morate osigurati da akumulator odgovara vašem vozilu. Na primjer, ako su dimenzije netačne, baterija može skliznuti pri ubrzavanju ili kočenju.
 • Takođe morate saznati koliki kapacitet treba imati nova baterija. Obično je pogled na priručnik za vozilo ili staru bateriju dovoljan da biste dobili informacije o potrebnim amperskim satima (Ah).

Oni koji ne kupe markiranu bateriju štede na pogrešan način. Dugoročno uštedite novčanik i živce i uložite u originalnu bateriju marke Volkswagen. Originalne baterije bez održavanja savršeno se podudaraju s vozilima i najbolja su zamjena ako je potrebno - uključujući trogodišnju garanciju.

Zašto pogrešna baterija oštećuje moje VW privredno vozilo?

Neka komercijalna vozila VW imaju sistem upravljanja baterijama koji, između ostalog, prepoznaje stanje starterske baterije i istovremeno regulira energetsku bilancu vozila. Međutim, ovaj sistem funkcionira samo ako je akumulator u automobilu precizno usklađen s vozilom i ako se pravilno prepozna preko koda. U suprotnom se može dogoditi da se baterija nepotrebno napuni ili isprazni previše. U najgorem slučaju to može prouzrokovati trajnu štetu.

Savjeti za duži vijek trajanja

Posebno u hladnoj sezoni, automobilska baterija je hronično slaba tačka modernih automobila. Reći ćemo vam šta preventivno možete učiniti kako biste produžili vijek trajanja baterije.

 1. Nivo skladištenja: Da li se vaše komercijalno vozilo možda neće koristiti zimi? Zatim se pobrinite da dugo nije nagnut (npr. Podignut). Baterija će vam biti zahvalna. 
 2. Aktivna upotreba: Ako se baterija ne koristi duže vrijeme, prazni se i odlaže olovni sulfat na olovne ploče. To sprečava protok struje i kapacitet baterije opada.
 3. Održavati čisto i suho: Vlaga u motornom prostoru nije dobra za akumulator vozila. Bateriju trebate redovito čistiti i sušiti antistatičkom krpom.
 4. Udobnost nije sve: "gutači" poput grijanja i slično uključujete samo kad motor radi. To osigurava dovoljno startne energije, posebno zimi, kada su performanse baterije niže zbog hladnoće.
 5. Bez rada na kratkim udaljenostima: Ana nekoliko kilometara vašem komercijalnom vozilu je često potrebno više električne energije nego što generator može proizvesti. Tako se baterija postupno prazni. Stoga biste trebali redovito voziti veće razdaljine kako bi se baterija mogla napuniti.
 6. Dodatno punjenje: Preporučljivo je dodatno napuniti bateriju, posebno prije zime, kako biste izbjegli dosadne kvarove na hladnoći.
 7. Servis baterije/akumulatora: preporučujemo da vaš akumulator stručnjak pregleda svako 4 godine,
Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim