TDI-Motori

Posljednja generacija motora ističe se niskom malom potrošnjom goriva bez uticaja na agilnost motora. Posebno se ističe moćan 2,0 TDI-Motor sa 150 kW/204 KS.

TSI-Motori

Izbor je 2,0 TSI sa 110 kW/150 KS i 2,0 TSI motor sa 150 kW/204 KS. Oba motora imaju direktno ubrizgavanje i turbo punjenje.

BlueMotion Technology

Volkswagen modeli sa sistemom BlueMotion Technology slijede ideju "Think Blue." : zato se svaki novi motor s normom Euro 6 serijski oprema start-stop sistemom, rekuperacijom energije kočenja, podrškom za kretanje uzbrdo i optimiziranim gumama sa smanjenim trošenjem.

Start-stop sistem
Automatski isključuje motor u praznom hodu kada je vozilo opremljeno ručnim mjenjačem i kada je spojka odvojena, primjerice kod crvenog svjetla na semaforu. Za pokretanje je dovoljan pritisak na spojku i motor će se ponovno pokrenuti.

Rekuperacija energije kočenja
Naknadno punjenje akumulatora vozila tokom faza gibanja uslijed inercije i kočenja rasterećuje motor i time smanjuje potrošnju goriva.

Optimizirane gume sa smanjenim trošenjem
Transporter dolazi u dodir s cestom preko optimiziranih guma sa smanjenim trošenjem. Niski otpor pri kotrljanju odnosno malo trošenje guma smanjuje potrošnju goriva, a time i emisije CO2.

Zatvori
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posjete prezentacije.
Prihvati i nastavi
Transporter Kombi

Transporter Kombi