Izbornik
Zatvoriť meni

Skladištenje guma

Čišćenje guma:

Za uklanjanje prljavštine iz utora guma prikladne su četke, visokotlačni čistači ili rukavice za pranje. Ne koristiti maziva ili otapala! Oni nagrizaju materijal i mogu oštetiti Vašu gumu.

Provjera guma:

Provjerite gaznu površinu i bočne stjenke Vaše gume. Predmeti koji su ušli u utore guma, rupe na cesti i rubovi ivičnjaka na tim mjestima mogu uzrokovati značajnu štetu

Označavanje smjera kretanja i položaja guma:

Prije demontaže gume zabilježite smjer kretanja i položaj gume. Ovisno o dubini profila možete i zamijeniti gume s prednje osovine s onima sa zadnje osovine. Gume se tako sveukupno ravnomjernije troše.

Prilagodba tlaka zraka u gumama:

Prije skladištenja još jedanput povećajte tlak zraka u gumama za 0,5 bara.

Optimalno okruženje...

...mora biti hladno, suho i tamno. Odaberite prikladan prostor, jer pod utjecajem svjetlosti, topline i kretanja zraka materijal gume gubi na elastičnosti i čvrstoći. Guma brže stari i postaje ispucana. Pored toga svakako treba izbjegavati kontakt s benzinom ili uljem!

Koristite stalak za felge ili složite gume jednu na drugu vodoravno na drvenu paletu. Gume bez felgi moraju biti postavljene okomito te ih je s vremena na vrijeme potrebno okrenuti.

Skladištenje guma - lako uz Vašu servisnu poslovnicu.

Ako Vam taj posao oduzima previše vremena, a podrum Vam je već pretrpan, obratite se Vašoj servisnoj poslovnici. Tamo će se stručno pobrinuti o skladištenju Vaših točkova i guma. Pružanjem prikladnog prostora za skladištenje, detaljnim čišćenjem kao i provjerom guma na eventualna oštećenja, Vaše su gume u dobrim rukama tokom svoje pauze od vožnje.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim