Sistemi za pomoć vozaču

Na zbunjujućim gradilištima i uskim šumskim stazama, uskim stambenim ulicama ili naletima vjetra na autoputu: u Crafteru, brojni inovativni sistemi pomoći i sigurnosti podržavaju vas kada stvari postanu nezgodne. To će vam pomoći da sigurno stignete na odredište i, prije svega, opuštenije.

Automatska kontrola udaljenosti ACC1 2 i sistem za nadzor okoline "Front Assist"1 2 3

Automatski prilagođava brzinu brzini vozila ispred sebe uz održavanje udaljenosti koju je odredio vozač. Uključeni "Front Assist" sistem za nadzor okoline sa funkcijom gradskog kočenja u nuždi pomaže da se skrati zaustavni put u kritičnim situacijama.

Sistem upozorenja o napuštanju trake "Lane Assist"1 2 4

Ako vozilo slučajno napusti voznu traku, sistem ga usmjerava i istovremeno upozorava vozača tonom upozorenja i porukom na multifunkcionalnom displeju.

"Senzor mrtvog ugla" uključujući upozorenje o stražnjem prometu1 2

Zvučno upozorava ako se detektuje kritičan pristup drugom vozilu pri izlasku iz parkirnog mjesta unazad. Ako vozač ne reaguje, sistem može koristiti kočnice da smanji ili, idealno, spriječi moguće posledice nesreće.

Pomoćnik za bočni vjetar2

Podržano kao djelomična funkcija elektronskog stabilizacijskog programa pri jakom bočnom vjetru kroz automatske intervencije kočenja na kotačima.

Pomoćnik pri parkiranju "Park Assist"1 2

Ovladava parkiranjem u više traka na paralelnim parking mjestima. Nakon uključivanja u hod unazad, vozilo samostalno preuzima upravljanje. Vozač koristi kvačilo, gas i kočnicu.

Kontrola dugih svjetala "Light Assist"1

Automatski zatamnjuje nadolazeća vozila ili vozila ispred njih prije nego što budu zaslijepljena. Od 60 km/h i u potpunom mraku, duga svjetla se automatski uključuju ako je sistem prethodno bio aktiviran.

Light & Sight paket 1 (nije prikazan)

Za bolju vidljivost, paket sadrži automatskom uključuje svjetla za vožnju; kontrola dugih svjetala koja se automatski prigušuju i senzor za kišu koji aktivira brisače. Pomoćno svjetlo za vožnju s funkcijom "Coming Home/Leaving Home" osigurava povećanu sigurnost i udobnost osvjetljavanjem okoline vozila.

 

Bočni senzori1 2 (nije prikazano)

Nadzire bokove vozila i vizuelno i akustički upozorava na kritične pristupe stubovima, zidovima i pješacima.

 

Asistent za prikolice "Trailer Assist"1 2 (nije prikazano)

Automatski manevrira vozilima s prikolicama na okomita parkirna mjesta i olakšava precizno kretanje unazad kako bi se došlo do utovarnih rampi i drugih odredišta. Sve što vozač treba da uradi je da ubaci brzinu za vožnju unazad, pritisne dugme za pomoć pri parkiranju i upotrebi prekidač za podešavanje retrovizora da pokaže pravac u kome prikolica treba da ide.

 

"Parking senzori"1 (nije prikazano)

Prilikom parkiranja, zvučno upozorava na otkrivene prepreke sprijeda i pozadi i također prikazuje udaljenost do prepreka vizuelno na displeju.

 

Kamera za pogled iza vozila "Rear View"1 5 (nije prikazano)

Olakšava parkiranje tako što prikazuje ograničenu sliku područja iza vozila na displeju radija ili navigacionog sistema. Dodatne smjernice podržavaju proces parkiranja.

 

Sistem tempomat1 (nije prikazan)

Održava željenu brzinu počevši od brzine 30 km/h ovisno o nagibu i nagibu.

 

Kontrola pritiska u gumama1 2 (nije prikazano)

Prikazuje trenutni pritisak za svaku gumu i upozorava ako postoje odstupanja od ciljne vrijednosti.

 

Detekcija umora1 2 (nije prikazano)

Preporučuje pauzu koristeći vizuelne i akustične signale čim detektuje ponašanje u vožnji koje ukazuje na umor vozača.

 

Pomoćnik za spuštanje s brda1 6 (nije prikazano)

Osigurava kontroliranu i sigurnu vožnju nizbrdo smanjenjem broja okretaja motora i, ako je potrebno, kočenjem.

 

Svjetla za maglu sa integriranom funkcijom svjetla za skretanje1 (nije prikazano)

Osigurajte optimalnu vidljivost po lošem vremenu. Prilikom skretanja, far sa unutrašnje strane krivine osvetljava stranu puta.

Posebna oprema uz doplatu.

U granicama sistema.

Do 30 km/h.

Vozač mora biti spreman da zaobiđe sistem pomoći u bilo kom trenutku i nije oslobođen odgovornosti da vozi vozilo pažljivo.

Dostupno samo u kombinaciji sa navigacijskim sistemom "Discover Media".

Dostupno samo u kombinaciji sa 4MOTION pogonom na sve točkove.

Ovdje prikazana vozila mogu u nekim detaljima odstupati od aktuelnog programa isporuke za Bosnu i Hercegovinu. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve bruto cijene su neobavezujuće preporučene cijene koje nisu monopolne i uključuju iznos PDV-a.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni

Viši nivo sigurnosti i nove generacije digitalnih sistema:
Novi Crafter

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim