Savremeni sistemi podrške

Pomoć i prevencija

Uz najsavremenije sisteme podrške u novom modelu Caddy možete potpuno bezbrižno uživati u svakoj vožnji: za vašu sigurnost brinu se podrška pri promjeni vozne trake Lane Assist, podrška pri izlasku iz parkirnog mjesta Rear Cross Traffic Alert, podrška za manevriranje prikolicom Trailer Assist i sistem Travel Assist s podrškom za kočenje u hitnim situacijama Emergency Assist.

Kontrola mrtvog ugla sa podrškom pri izlasku iz parkirnog mjesta1

Izdaje zvučno upozorenje kada primijeti da se pri izlasku iz parkirnog mjesta vožnjom unatrag previše približavate drugom vozilu. Ako vozač ne reaguje, sistem zaustavljanjem ublažava moguće posljedice sudara ili, u idealnom slučaju, u potpunosti izbjegava sudar. U videozapisu o sistemu podrške kao primjer je prikazan model Crafter.

Podrška zadržavanja vozila u voznoj traci Lane Assist1 2

Pomoću multifunkcionalne kamere registruje se vozna traka kojim vozilo vozi te korigovanjem upravljača zadržava smjer vožnje. U videozapisu o sistemu podrške kao primjer je prikazan model Crafter.

Podrška Trailer Assist1

Sistem samostalno manevrira vozilom s prikolicom pri poprečnom parkiranju i olakšava vožnju unazad kada se želite precizno približavati utovarnim rampama ili drugim ciljevima. Vozač samo mora ubaciti u stepen za vožnju unazad, pritisnuti tipku parkirnog sistema i regulatorom za namještanje vanjskih retrovizora odrediti smjer u kojem će se prikolica zakretati.

 

Travel Assist sa sistemom Emergency Assist1 2 

Asistirana vožnja više nije daleka budućnost: uz tehnologiju podrške za vožnju Travel Assist već danas možete pritiskom tipke na kolu upravljača uživati u potpunom komforu. Travel Assist osigurava najvišu razinu komfora:

  • posebno na autoputevima i brzim cestama potpora Travel Assist može umjesto vas održavati smjer i brzinu vozila na voznom traku, pri čemu u obzir uzima razmak do vozila koja voze ispred vašeg.
  • U kombinaciji s automatskim mjenjačem s dvije spojke DSG vozit ćete opušteno kroz prometne gužve, povremene prometne zastoje i promet s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

U okviru granica sistema.

Vozač uvijek mora biti spreman na to da preuzimanjem kontrole nad upravljanjem vozilom prekine rad sistema podrške. Upotreba sistema podrške ne oslobađa vozača od odgovornosti odgovarajućeg načina vožnje vozila.

Ovdje prikazana vozila mogu u nekim detaljima odstupati od aktuelnog programa isporuke za Bosnu i Hercegovinu. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve bruto cijene su neobavezujuće preporučene cijene koje nisu monopolne i uključuju iznos PDV-a.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriť meni

Caddy

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.