Izbornik
Zatvoriť meni

8.7.2022 Svjetska premijera novog Volkswagen Amaroka

Premium pick-up bit će lansiran u prvim zemljama od kraja godine.

  • Nova generacija stiže na tržište krajem godine
  • Premium unutrašnjost s intuitivnim digitalnim i analognim rukovanjem
  • Više od 20 novih sistema podrške pobrinut će se za znatno veću razinu udobnosti u Amaroku
  • Pet turbomotora sa snagom od 110 do 222 kW

Proizvođač Volkswagen privredna vozila predstavlja novi Amarok. Svestrani talent za gradske i terenske vožnje dizajniran je i osmišljen u Njemačkoj i Australiji, a proizvodit će se u Južnoj Africi. Premium pick-up za Australiju i Novi Zeland, brojne zemlje Afrike, Bliskog istoka i Evrope. Njegova oprema, više od 20 novih sistema potpore, mobilne online usluge, učinkoviti motori s visokim okretnim momentom, dvije tehnologije pogona na sve točkove, dodatna oprema po mjeri i jasan DNK dizajna marke Volkswagen čine novi Amarok jednim od najsvestranijih i najskladnijih pick- up vozila na svijetu. Premium pick-up bit će lansiran u prvim zemljama od kraja godine.

 

"Volkswagen Gospodarska vozila (VWN) prodala su više od 830.000 Amaroka prve generacije u Evropi, Australiji, Novom Zelandu, Africi, Sjevernoj Aziji te Južnoj i Srednjoj Americi. Sada stiže druga generacija, u kojoj je sve novo. Međutim, Volkswagenov dizajn odmah daje do znanja: ovo je Amarok. Sada s još većom snagom, karizmom, atletskim karakteristikama i dimenzijama. "S novom smo generacijom značajno promijenili izvorni dizajn Amaroka. Sada je on znatno izražajniji i još suvereniji", kaže Albert Kirzinger, glavni dizajner proizvođača Volkswagen privredna vozila. Poseban stav pokazuje novi prednji dio pick-upa koji je dostupan u varijantama opreme "Amarok", "Life" i "Style" te u vrhunskim verzijama "PanAmericana" (offroad stil) i "Aventura" (ekskluzivni stil).

Novi Amarok bit će lansiran s dvostrukom kabinom s četvoro vrata (DoubleCab) i jednostrukom kabinom s dvojim vratima (SingleCab). Ono što je posebno upečatljivo u silueti obje verzije su rubovi kućišta točkova koji ponovno imaju oblik polukruga. Blatobrani iznad aluminijumskih točkova veličine do 21" znatno su podignuti i prekriveni robusnom plastikom u području rubova kućišta točkova.

Velik međuosovinski razmak usavršava proporcije i offroad karakteristike

S dužinom od 5350 milimetara novi je Amarok duži za 96 mm od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm odgovara povećanju od 173 mm. Rezultat toga je veći prostor, posebno u drugom redu sjedala dvostruke kabine. Dakle, međuosovinski razmak porastao je puno više od ukupne dužine, što je dovelo do smanjenja prevjesa karoserije. Posljedica: izraženije atletske proporcije i bolja terenska svojstva vozila zahvaljujući boljim vanjskim uglovima nagiba. Terenska svojstva Amaroka, koji je na mnogim tržištima dostupan s pogonom na sve točkove u sklopu serijske opreme, također su usavršena zahvaljujući znatno većoj dubini uranjanja za prijelaz dionica s puno vode. Ona je prije iznosila 500 mm, a sada iznosi 800 mm.

Visokokvalitetna Volkswagen unutrašnjost za profesionalne zadatke

Odjel dizajna proizvođača Volkswagen privredna vozila dizajnirao je unutrašnjost s intuitivnim elementima za rukovanje i digitalnim zaslonima kako bi bila funkcionalna i izuzetno kvalitetna. Asortiman zaslona sastoji se od digitalnih instrumenata veličine 8,0" ("Digital Cockpit", od varijante opreme "Style" potpuno digitalni instrumenti veličine 12,0") i najsavremenijeg dodirnog zaslona u formatu tableta (veličine 10,0", od varijante opreme "Style" veličine 12,0" u sklopu serijske opreme) za infotainment sistemom. U modelu Amarok proizvođač Volkswagen privredna vozila implementirao je kombinaciju digitalnih funkcija i ergonomski dizajniranih tipki odnosno regulatora s intuitivnim rukovanjem. Uz pomoć tih tipki možete, primjerice, upravljati jačinom zvuka infotainment sistema i postavkama pogona na sve točkove. Ove opcije, koje se istovremeno odlikuju robusnom i visokokvalitetnom izradom, uokvirene su aluminijem zavisno od opreme.

U sliku visokokvalitetnih detalja uklapaju se dodatni elementi opreme kao što je sound sistem Harman-Kardon, koji dolazi u sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura. U sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura također dolazi instrumentna ploča od imitacije kože s elegantnim kontrastnim šavovima.

Novi sistem sjedala također odgovara premium poziciji: vozač i suvozač u Amaroku sjede na ergonomski dizajniranim sjedalima, koja su u višim razinama opreme dostupna s električnim namještanjem u više položaja. Stražnji dio DoubleCaba također nudi dovoljno prostora i udobnosti tokom putovanja za tri odrasle osobe. Sjedala verzije "Style" serijski su presvučena mikroflisom ArtVelours, dok u modelima Amarok PanAmericana i Amarok Aventura proizvođač Volkswagen privredna vozila koristi visokokvalitetnu kožu.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim