Izbornik
Zatvoriť meni

15.6.2022 Novi ID. Buzz: Savršeni saputnik u digitalnom svijetu

Potpuno digitalno rukovanje, vrhunski infotainment i
svestrana povezivost

  • ID. Buzz(1) povezuje velikodušan komfor prostora s

    digitalnim funkcijama pametnih telefona i vlastitog doma

  • Potpuno digitalno rukovanje, vrhunski infotainment i

    svestrana povezivost

  • Brojni USB-C portovi za brže punjenje sa snagom do 45

    W , raspoloživi također za tablete i prijenosna računala

  • Velika varijabilnost zahvaljujući pametnim detaljima

    poput uklonjivog Buzz Boxa između prednjih sjedala 

ID. Buzz kreće u budućnost na održiv i učinkovit način - i nadopunjuje glavne prednosti koje Volkswagenov model Bulli nudi već odavno. Unutrašnjost modela ID. Buzz ima izgled "Open Spacea" s puno prostora, opsežnom varijabilnosti i visokom razinom komfora. Ovaj se model istovremeno predstavlja kao vizionarski saputnik u digitalnom svijetu: s potpuno digitalnim konceptom rukovanja i inovativnim infotainmentom za najbolju moguću povezivost. U vozilu su također prisutni tehnički detalji poput USB-C priključaka koje putnici mogu koristiti za brzo punjenje svojih pametnih telefona, prijenosnih računala itd. sa snagom do 45 W. U kombinaciji s jasnim dizajnom i svježim dvobojnim konceptom, ID. Buzz postaje vaš "digitalni dnevni boravak" i omogućuje novu dimenziju e-mobilnosti.

Jozef Kabaň, voditelj Volkswagenovog odjela za dizajn, objašnjava: "Razvili smo layout vozila s logičnim i intuitivnim konceptom unutrašnjosti i varijabilnim korištenjem prostora. Interijer postaje digitalni dnevni boravak ili ured - baš kako su naši kupci navikli u svom domu."

Do osam USB interfejsa. Kupci mogu svoje mobilne uređaje u modelu ID. Buzz koristiti na još opsežniji način - ovaj bus na električni pogon služi kao digitalni dnevni boravak te ujedno i kao mobilni kućni ured. Po želji, Volkswagen na naslonima prednjih sjedala može isporučiti male sklopive stoliće za prijenosna računala ili tablete - isti se mogu sigurno odložiti u specijalno dizajnirana udubljenja.

Za napajanje pametnih telefona, igraćih konzola, prijenosnih računala i tableta strujom u modelu ID. Buzz u serijskoj opremi raspoloživa su tri USB-C interfejsa. Dva od njih - koja također mogu prenositi podatke - nalaze se s desne strane pored stuba upravljača dok je treći interfejs u suvozačevim vratima. Kupci mogu dodatno naručiti još tri utičnice, po jednu u podnožju unutrašnjeg ogledala i za dvoja klizna vrata. U skorije vrijeme na raspolaganju će biti dva dodatna porta u stijenkama teretnog prostora.

Gotovo svi USB-C priključci, s iznimkom porta na ogledalu, koriste najaktuelniji standard punjenja USB Power Delivery (USB-PD). On omogućuje brzo punjenje snagom do 45 W (ovisno o priključenom uređaju), što je tri puta više nego prije. Kompatibilno uredsko prijenosno računalo s praznom baterijom može se napuniti na otprilike 50 posto za cca. pola sata. Većina aktualnih uređaja potrošačke elektronike podržava novi USB-PD standard.

Govorno rukovanje "Hello ID.". Osim multifunkcionalnog upravljača i zaslona osjetljivog na dodir, govorno rukovanje "Hello ID" predstavlja treću razinu upravljanja. Ono brzo i precizno prepoznaje pitanja i naredbe. Sistem razumije slobodne formulacije, ako je potrebno postavlja povratna pitanja i dozvoljava da ga se prekine. Odgovori stižu vrlo brzo i na dva načina: offline iz informacija pohranjenih u automobilu i online iz Clouda.

Intuitivni ID. Light. U modelu ID. Buzz također se nalazi ID. Light - uska svjetlosna traka koja se proteže u unutrašnjosti ispod vjetrobranskog stakla. Pomoću različitih svjetlosnih impulsa prenosi intuitivno prijemčive informacije. Pa tako, primjerice, pokazuje puni li se automobil strujom ili u kojem smjeru treba skrenuti prema navigaciji. Ako ID. Light zasvijetli potpuno crveno, to znači: Pozor! Kočite!

Online s We Connectom. Kod svih varijanti modela ID. Buzz, online usluge We Connect i We Connect Plus dostupne su po želji, a u ograničenom vremenskom razdoblju raspoložive su i u seriji. Čim se aktiviraju, umrežuju vozilo s pametnim telefonom korisnika i s vanjskim svijetom. Osim online govornog rukovanja, u vrhunske karakteristike njegovog portfelja ubrajaju se navigacija s online prometnim informacijama, web-radio, streaming medija, Wi-Fi hotspot, Spotify, pri čemu je aktivirani We Connect ugovor preduslov i za besplatna Over-the-Air ažuriranja.

Daljinsko rukovanje. Još jedno područje We Connect svijeta čine usluge koje su specifične za vozilo. Putem We Connect ID. aplikacije na pametnom telefonu, vlasnice i vlasnici modela ID. Buzz mogu daljinski upravljati punjenjem i električnim klimatiziranjem vozila u mirovanju (u seriji) i provjeravati stanje napunjenosti baterije.

Pametni uređaj na kotačima. Sa svojim mnogobrojnim funkcijama infotainmenta i povezivosti, ID. Buzz zapravo je pametni uređaj na točkovima. App Connect wireless(2) predstavlja serijsku opremu za integraciju pametnog telefona. Omogućuje bežični prijenos odabranih aplikacija s pametnog telefona u izvorno okruženje modela ID Buzz i komforno korištenje preko infotainment sistema ili govornog rukovanja. Volkswagen u tu svrhu nudi odabir između tehnologija Android AutoTM i Apple CarPlayTM. Držač za pametni telefon s funkcijom induktivnog punjenja također se ubraja u serijsku opremu. Interfejs za telefon "Comfort" dostupno je po želji, a postolje za punjenje integrirano je u instrumentnu ploču.

Ergonomska ručica za odabir stupnjeva prijenosa. U skladu s povišenim položajem sjedenja vozača i suvozača, instrumentna ploča modela ID. Buzz također je smještena visoko - i to je tipično obilježje za Bulli. Njegove strogo vodoravne linije s međusobno preklapajućim razinama primjer su moderne interpretacije unutrašnjosti iz modela Bulli. Okretni regulator za stepen vožnje nalazi se s desne strane stuba upravljača. Iz neutralnog položaja "N" dovoljan je jedan okret na "D" kako bi se automobil pokrenuo. Okretanjem na "R" aktivira se stupanj prijenosa za vožnju unatrag. Lijevo od stuba upravljača nalaze se elementi za rukovanje brisačima stakla i upravljački panel za svjetla, grijanje prednjeg i stražnjeg stakla te funkciju odleđivanja vjetrobranskog stakla.

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim