Izbornik
Zatvoriť meni

Dostupan za narudžbu:
Novi Amarok

Ovo je Amarok.
Novi Pick-up iz radionice Volkswagen Privrednih Vozila.

Ovo je Amarok.
Novi Pick-up iz radionice Volkswagen Privrednih Vozila.

Dostupan za narudžbu:
Novi Amarok

Ovo je Amarok.
Novi Pick-up iz radionice Volkswagen Privrednih Vozila.

Svi putevi su prohodni

Proizveden za ljude kojima je potrebno više od automobila za vožnju od tačke A do tačke B: novi Amarok je svestranost na četiri točka. S ugrađenom modernom tehnologijom, ovaj automobil suvereno savladava sve vaše izazove: I na vjetru i po nevremenu, ova "radna zvijer" medvjeđe snage može voziti po skoro svim površinama. Njegov novi, jedinstveni dizajn čini ga privlačnim u svim prilikama. Iskusite novi Amarok koji u sklopu ponude Volkswagen Privrednih Vozila predstavlja uspješnu kombinaciju između komercijalnog vozila i automobila premium klase.

To je pravi dizajn!

Snaga, suverenitet i agilnost u gotovo svim situacijama - to je ono što novi Amarok čini Volkswagenovim komercijalnim vozilom premium klase. Njegovi "geni" sami po sebi ukazuju na osobine terenskog vozila, dok njegov dizajn naglašava izvanredna svojstva "allroundera", vozila koje može ići po bilo kakvoj površini: Od elegancije karakteristične za Amarok Aventuru do izdržljivosti koja priliči Amarok PanAmericani, njegov vanjski dizajn karakterišu istaknute razlike u svakoj od pet paketa opreme. Počevši od različite izvedbe rešetki hladnjaka, do novih ukrasnih šipki (Stylingbars) ili novih tzv. "sportskih" šipki (Sportsbar) i gazišta, novi Amarok ne ostavlja nijednu želju neispunjenom.

To je pravi terenac!

Šta čini novog Amaroka čistokrvnim terencem? Zahvaljujući novoj tehnologiji, većem broju opcija za različite režime vožnje, zračnim jastucima i više od 25 sistema za asistenciju vozaču, ovo vozilo nudi više terenskih mogućnosti od svog prethodnika. Posebno u slučaju karoserije, šasije, motora i više varijanti mjenjača, mogućnosti svojstvene jednom istinskom terencu značajno su proširene, počevši od promijenjenih dimenzija, do značajno veće dubine gaženja. Visok ugao nagiba i veći razmak od tla obezbjeđuju veću sposobnost vožnje van asfalta. Ukratko: više kvaliteta svojstvenih terencu, više osjećaja za vožnju po zahtjevnim terenima - jednostavno rečeno, više Amaroka.

To je prava svestranost!

Bilo da se radi o utovaru materijala, vuči tereta ili prolasku kroz neprohodan teren. Bilo u gradu, na selu ili na zahtjevnom terenu. Bilo u formi osnovne verzije Amaroka ili kao Amarok Aventura - novi Amarok odiše potpunom svestranošću. Novi Amarok je po tom pitanju višestruko nadmašio svog prethodnika. Zahvaljujući mnoštvu pametnih funkcija, ovo vozilo pruža još veću operativnu upotrebljivost pri intenzivnijem korištenju. Na primjer, kada je u pitanju priključak za prikolicu s kapacitetom vuče do 3,5 tone, isti je sada dostupan za sve motore sa automatskim mjenjačem. Ili kad je u pitanju utovarna površina: Amarok nudi dovoljno prostora između lukova točkova da se u istoj može smjestiti euro-paleta u poprečnom položaju, koja se zatim može pričvrstiti uz pomoć stabilnih kopči. To - i još mnogo toga - čini Amarok mnogo svestranijim komercijalnim vozilom. Zahvaljujući novim komfornim funkcijama, te više od 25 sistema za asistenciju vozaču, zračnim jastucima i brojnim paketima noviteta za eksterijer vozila, Amarok je pick-up koji ostavlja sjajan utisak kako prilikom transporta putnika tako i prilikom transporta tereta. Bilo da je to u urbanom okruženju - ili daleko od utabanih puteva.

Bilo koja oprema da je u pitanju, od osnovne do premium: uvijek Amarok!

Novi Amarok iz palete Volkswagen Privrednih Vozila osigurava da Vaš rad postane još udobniji - barem u onom dijelu koji se odnosi na mobilnost i transport. Što se tiče standardne i dodatne opreme, novi Amarok nudi prvoklasni komfor uz pomoć inteligentnog "infotainment"-sistema koji predstavlja sistem pružanja informacija u kombinaciji sa zabavnim sadržajima, te uz pomoć modernih sistema za asistenciju vozaču - sve to u daleko većoj mjeri nego njegov prethodnik. Navest ćemo samo neke od mnogobrojnih premium karakteristika ovog vozila.

Sofisticirana udobnost

Pošto su neki dani sami po sebi dovoljno teški, novi Amarok nudi vrhunsku premium opremu koja Vam može učiniti vožnju ugodnijom. U to, na primjer, spadaju udobna prednja sjedišta sa električnim sistemom pomjeranja u 10 smjerova (1). Ova standardna sjedišta kod Amarok Aventura i Amarok PanAmericana su presvučena kožom tipa "Savona" ili "Cricket", dok Amarok Style verzija nudi presvlake u stilu velura (2). Kontrolna ploča i prag vrata u kabini vozača impresioniraju svojim plemenitim izgledom kožnog dizajna (3). U kombinaciji sa multifunkcionalnim volanom (4) i harmoničnom ambijentalnom rasvjetom (5), vožnja ne može biti opuštenija. Svoj doprinos kompletnom ugođaju daje i novi desetostepeni automatski mjenjač Shift by Wire (6), koji efikasno prenosi snagu novog Amaroka na cestu. Šta učiniti kad iznenada počne da pada kiša? Zaštitite teret na tovarnoj površini jednim pritiskom na dugme. Time ćete aktivirati rolo pokrivku tovarnog prostora (Roll Cover) (7) koja će se uz pomoć elektromotora odmotati i prekriti teret.

Potpuno novi dizajn Volkswagen Privrednih Vozila

Sa svojim snažnim konturama, novi Amarok se predstavlja u potpuno revidiranom dizajnu Volkswagen Privrednih Vozila: sa visokim uglovima prednjeg prepusta i većim razmakom od tla koji obezbjeđuju sposobnost kretanja po zahtjevnim terenima. Širi međuosovinski razmak nego što je to bio slučaj kod prethodnika upečatljivo naglašava mušku energiju ovog vozila. Zahvaljujući Volkswagenovim opcijama za stajling vozila, na nekim mjestima možete primijeniti i svoje vlastite ideje, a pritom imati i izbor između mnogobrojnih mogućnosti da svom vozilu podarite i svojevrsnu individualnu notu. Počevši od spektra od osam boja dostupnog u sklopu svih paketa opreme, pa do elemenata kao što su tzv. sportske šipke (Sportsbar) i ukrasne šipke (Stylingbar).

Infotainment i povezivanje

Ovo zaista izgleda dobro: Uz digitalni kokpit u dimenzijama od 20,32 cm (8 inča) uz mogućnost izbora i opcije od 31,24 cm (12,3 inča) (8) te mobilne online usluge (9), Amarok kreće novim putevima i u digitalnom svijetu. Veliki ekran u boji sa opcijom upravljanja putem dodira omogućava Vam da kontrolirate ne samo brojne funkcije vozila, već i da rukujete digitalnim radiom. Na odgovarajući zahtjev možete dobiti i funkciju "Online-navigacija". U ovom slučaju koriste se podaci pohranjeni u navigacijskom uređaju. Pored tih podataka koriste se i serverski i online-podaci putem ugrađene SIM-kartice kako bi se, na primjer, u tražene informacije uračunala i trenutna situacija u saobraćaju. "VW Connect Navigation" uključuje i navigacione mape s mogućnošću aktualiziranja online-putem, aktuelne saobraćajne informacije za područje Evrope i pristup određenim posebnim destinacijama. A uz vrhunski zvučni sistem "Harman Kardon" (10), koji sadrži osam hi-fi-zvučnika, te subwoofer-bas-zvučnike i nevjerovatnih 640 vati muzičke snage, Vaše uši će iskusiti užitak na najvišem nivou. Kad već govorimo o slušanju, uz pomoć "infotainment" sistema dimenzija 12,3 inča, te zahvaljujući paketu VW Connect Basic (11), glasovno upravljanje je u novom Amaroku još bolje (22). Pomoću ID-a "We Connect". aplikacije/Volkswagen aplikacije (12), na vašem pametnom telefonu se može upravljati mnogim funkcijama vozila s vašeg pametnog telefona.

Izbor profila vožnje i sistemi za asistenciju vozaču

Izbor različitih profila vožnje znači i više mogućnosti: Unaprijed konfigurirani načini vožnje novog Amaroka u nekoliko faza pružaju podršku vozačima u posebnim situacijama na terenu kao i u različitim vremenskim uslovima te uslovima na cesti. Dostupno je više od 25 sistema za asistenciju vozaču, od kojih preko 20 sistema predstavljaju potpune novitete na Amaroku. Uzmimo za primjer Park Assist Plus (13). Čak i ako vi kao vozač/-ica rijetko imate problema s mjestima za parkiranje van asfalta, ipak ponekad može postati tijesno kad se nalazite u urbanom okruženju. Dobro je ako u tom slučaju imate potpuno automatizirani sistem asistencije pri parkiranju sa sposobnošću manevriranja koja vozilo može smjestiti i u uske prostore. Ovaj sistem je u stanju da otkrije neko postojeće parkirno mjesto, ali i da izvrši sam manevar parkiranja (14). Sve što trebate učiniti je pratiti proces parkiranja i po potrebi intervenirati. U situacijama gdje se nalazite u uskim prostorima, također je od koristi posjedovati i sistem koji omogućava pregled okoline (Area View (15)). Ovaj sistem omogućava višestruke prikaze s kamerama na sve četiri strane, uključujući prikaz vozila odozgo u radijusu od 360° (14). Često se vozite po cestama sa više traka u gradu ili na autoputu? Tada je sistem asistencije za promjenu trake (16) vrlo koristan: Pomoću LED-lampice smještene u dotičnom vanjskom retrovizoru, ovaj sistem može upozoriti vozača na vozila (14) koja se približavaju otpozadi ili se već nalaze u mrtvom kutu. Ovi i mnogi drugi sistemi asistencije čine novi Amarok ne samo boljim, već i opuštenijim za vožnju.

To je Amarok. Novi pick-up iz radionice Volkswagen Privrednih Vozila.

Novi Amarok razvijen je od nule. Svojim modernim tehnologijama i novooblikovanim dizajnom, on kombinira čvrstoću na koju smo navikli kod ove vrste vozila sa novom tendencijom komfora karakterističnom za premium klasu. Njegova svestranost ga čini posebnim - a svestranost karakteriše i brojne pakete specijalnih dodataka i opreme. Tako ćete dobiti još više mogućnosti da pronađete vozilo koje ste oduvijek željeli.

Više svjetla!

U novom Amaroku se upotrjebljavaju isključivo LED-svjetla. Počevši od modela Amarok Style, zadnja svjetla su također dostupna u LED-tehnologiji. Kao posebno atraktivan novitet, novi Amarok Style, Amarok PanAmericana i Amarok Aventura sadrže "IQ.Light" prednje LED matrix svjetla s dinamičkim podešavanjem dometa prednjih svjetala. Ukupno gledajući, sljedeće tehnologije stoje Vam na raspolaganju, u skladu sa Vašim željama i opremljenosti vozila:

  • "IQ.Light" LED matrix prednja svjetla
  • Prednja LED svjetla
  • LED svjetla/halogena zadnja svjetla
  • LED maglenke
  • Ambijentalna rasvjeta
  • LED rasvjeta u teretnom prostoru

Rock & Road & Roll

Točkovi daju svakom vozilu njegov individualni karakter. Iz tog razloga postoji i nova lnija točkova za novi Amarok. Da li više volite da vozilo izgleda moćno? Ili elegantno? Ili da karakteristike točkova više idu u pravcu "All Terrain" stila odnosno stila za sve terenske uslove? Toliko toga ima za izabrati, počevši od čeličnih felgi dimenzija 16 inča, pa sve do aluminijskih točkova dimenzija 21 inč (17).

Kako sjedite, tako ćete i voziti

Zahvaljujući većem razmaku između redova sjedišta, u dvostrukoj kabini ovog vozila, predviđenoj za pet odraslih osoba sada ima znatno više prostora. I ne samo to: bilo da zauzimate sjedište za vozača koje se može pomjerati u 6 smjerova (i 4 smjera za suvozačevo sjedište) u osnovnom modelu Amaroka, pa sve do sjedišta u Amarok PanAmericana i Amarok Aventura koja se mogu pomjerati u 10 smjerova, vaše sjedenje će uvijek biti udobno. Kada govorimo prostoru, sigurno će vas obradovati činjenica da sada imate još više pretinaca za odlaganje predmeta, uključujući i dodatni pretinac za rukavice, džepove na naslonima te više prostora za odlaganje predmeta ispod zadnjih sjedišta.

Unesite boju u krajolik

Novi Amarok je dostupan u osam boja završnog laka: prozirnobijela (Clear White) kao univerzalna boja, te veliki izbor metallic boja u koje spadaju Ponoć crna (Midnight Black), Svijetlo plava (Bright Blue), Svijetlo siva (Light Grey), Tamno siva (Dark Grey), Tamno crvena (Deep Red) i Svijetla bež-boja (Bright Beige). 

Koliko god su komforni, toliko su i važni: sistemi za asistenciju vozaču

Novi Amarok razvijen je od nule. Svojim modernim tehnologijama i novooblikovanim dizajnom, on kombinira čvrstoću na koju smo navikli kod ove vrste vozila sa novom tendencijom komfora karakterističnom za premium klasu. Njegova svestranost ga čini posebnim - a svestranost karakteriše i brojne pakete specijalnih dodataka i opreme. Tako ćete dobiti još više mogućnosti da pronađete vozilo koje ste oduvijek željeli.

Komforni sistemi za asistenciju vozaču

Parking senzori naprijed i nazad

Ovaj sistem može putem zvučnog signala upozoriti vozača na otkrivene prepreke s prednje i zadnje strane prilikom parkiranja (14), a također i na displeju vizualno prikazati i odstojanje između vozila i prepreka

Asistent za zadržavanje u traci (Lane Assist)

Asistent za zadržavanje u traci ujedinjuje različite komponente te uključuje upozorenje i pomoć za vozača da zadrži vozilo u traci, te sistem za prepoznavanje umora. Ovaj sistem ima mogućnost da putem multifunkcionalne kamere snimi traku u kojoj se vozilo nalazi (14) te da, počevši od brzine od 60 km/h, spriječi nehotično napuštanje trake reguliranim upravljanjem u suprotnom smjeru. Istovremeno postoji i mogućnost da vozač dobije i zvučno upozorenje, kao i vizualnu uputu na multifunkcionalnom displeju.

Inteligentni asistent za ograničenje brzine

Ovaj sistem se automatski pridržava ograničenja brzine, na primjer prilikom vožnje kroz neko privremeno gradilište, a nakon prestanka važenja ograničenja opet ubrzava vozilo sve do prvobitno postavljene brzine (14).

Adaptivni tempomat ACC (Active Cruise Control)

Pruža podršku (14) pri održavanju ispravnog odstojanja od vozila koje se nalazi ispred te se nakon kratkog zastoja, uzrokovanog stajanjem u koloni ili saobraćajnim gužvama, može ponovo pokrenuti. ACC+ sistem je dostupan za vozila s automatskim mjenjačem i isti je u mogućnosti da u potpunosti zakoči vozilo, dok vozila sa ručnim mjenjačem sadrže uobičajeni ACC sistem. Prilikom kočenja mjenjač se mora pravovremeno prebaciti u nižu brzinu kako se motor ne bi ugasio. 

Asistent za parkiranje (Park Assist Plus)

U potpunosti automatizirana pomoć pri parkiranju koja vam pomaže da parkirate i da izađete sa parkinga (14). Može izvršiti parkiranje u više poteza u parkirnim prostorima u kojima je potrebno manevriranje uzdužnim kretanjem vozila. Nakon prebacivanja u brzinu za vožnju unazad, vozilo automatski preuzima upravljanje. Vozač u tom slučaju samo mora pravovremeno aktivirati papučicu gasa i kočnicu, pratiti proces parkiranja i intervenirati ako je potrebno. Ovaj sistem također može pomoći pri napuštanju mjesta za parkiranje kretanjem unazad. Ako vozač propusti da reagira na ton upozorenja koji se aktivira kada se neko drugo vozilo približava do kritične blizine, sistem može intervenirati i zakočiti.

Front Assist

Ovaj sistem za automatsko kočenje u hitnom slučaju predstavlja dio opreme koji je standardan unutar EU i uvijek se isporučuje zajedno s funkcijom za hitno kočenje u sklopu gradske vožnje (City Emergency Brake), sistemom za pomoć pri izbjegavanju drugih vozila i sistemom za pomoć pri skretanju. "Front Assist" uz pomoć senzora može detektirati pješake, bicikliste i druge automobile koji se nalaze u smjeru kretanja vozila te upozoriti vozača na opasne situacije koje je pritom uočio (14). Ako vozač ne reagira na vrijeme, sistem može izvršiti automatsko hitno kočenje, a u kritičnim situacijama može pružiti podršku pri manevrima izbjegavanja (14). Ovaj sistem za asistenciju vozaču može otkriti potencijalni sudar i reagirati aktiviranjem kočnica kako bi se vozilo usporilo ili zaustavilo prije udara, što bi u najboljem slučaju dovelo do izbjegavanja sudara (14).

Sistemi za pomoć u vožnji

Kontrola dugih svjetala (Light Assist) / Dinamički asistent za kontrolu svjetala

Putem kamere na vjetrobranskom staklu ovaj sistem kontinuirano analizira saobraćaj ispred vozila kao i saobraćaj u suprotnom smjeru (14). Od određene utvrđene brzine pa nadalje, Light Assist automatski uključuje duga svjetla. Opcionalna LED matrix prednja svjetla "IQ.Light" optimalno osvjetljavaju cestu i rub ceste. Ako se u susret vama približi neko drugo vozilo, "Dynamic Light Assist" (14), (19) će isključivanjem pojedinačnih svjetlosnih snopova prigušiti svjetlost u području oko nadolazećeg vozila. Kao rezultat navedene funkcije, snaga dugog svjetla se samo neznatno smanjuje i čini suvišnom praksu ručnog prebacivanja sa dugih na kratka svjetla i nazad. Čim vozilo prođe pored vas, duga svjetla će ponovo zasvijetliti punom snagom.

"IQ.Light" LED matrix prednja svjetla

Ako je vaš Amarok opremljen opcionalnim "IQ.Light" LED matrix prednjim svjetlima, od toga nećete samo vi imati koristi, već i vozači u saobraćaju iz suprotnog smjera. "IQ.Light" LED matrix prednja svjetla sadrže opciju dinamičkog prigušivanja dugih svjetala, statičko svjetlo za skretanje i bolje osvjetljenje okoline pri vožnji unatrag (14). 

Sistem za pregled okoline (Area View)

Sistem za pregled okoline pruža vozaču panoramski pregled područja oko vozila, što može posebno pomoći u manevriranju ili parkiranju. U sklopu ovog sistema postoje opcije izbora višestrukih prikaza pomoću četiri kamere koje se nalaze na svim stranama vozila - uključujući i pogled na vozilo odozgo u radijusu od 360°.

Elektronski program za stabilizaciju vozila

ABS sistem za sprečavanje blokiranja može, na primjer u slučaju kočenja, spriječiti blokiranje točkova i na taj način sačuvati sposobnost vozača da upravlja vozilom.(14) Elektronski program stabilizacije vozila može spriječiti posljedice nedovoljnog, ali i prekomjernog upravljanja tako što će ciljano izvršiti kočenje pojedinačnih točkova (14).

Sistem za prepoznavanje umora

Ovaj sistem može registrirati smanjenu koncentraciju vozača i upozoriti ga tokom perioda od pet sekundi aktiviranjem zvučnog signala te optičkim upozorenjem koje se ukazuje na intrument tabli i sadrži preporuku za vozača da napravi pauzu (14). Ako vozač ne napravi pauzu u narednih 15 minuta, upozorenje se ponavlja još jednom.

Kontrola pritiska u gumama

Informira vozača o trenutnom pritisku u gumama prije i tokom putovanja, a može vas i upozoriti ako dođe do gubitka pritiska (14). U svakom točku se nalaze senzori koji vozaču bežičnim putem pružaju informacije o pritisku i temperaturi unutar guma.

Asistent za upozoravanje u slučajevima vožnje pogrešnom stranom

Na osnovu prepoznavanja saobraćajnih znakova daje upozorenje u slučajevima u kojima vozač na autoput ulazi sa pogrešne strane (14).

Digitalne usluge i aplikacije

VW Connect Basic

U paketu "VW Connect Basic", Volkswagen vam pruža korisne mobilne online-usluge za vaše vozilo, a aktuelna ponuda je i online glasovna kontrola. U budućnosti će Volkswagen proširiti svoju ponudu uvođenjem daljnjih mobilnih online-usluga i pravovremeno će vas obavijestiti o tome.

VW Connect Navigation

Uz paket "VW Connect Navigation" dobijate i dodatne mobilne online-usluge za sve što se tiče vašeg vozila. U to se, na primjer, ubrajaju pomagala koja osiguravaju bolju orijentaciju kao što su integrirana navigacija, aktuelne saobraćajne informacije za Evropu i pristup određenim posebnim destinacijama (POI).

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim