Izbornik
Zatvoriť meni

29.7.2023 Novi pickup iz radionce Volkswagen Privrednih Vozila

Impresivni Novi Amarok je sada dostupan i kupcima u Bosni i Hercegovini.

Start Video

Novi Amarok: OFFROAD 2.0

Nakon što je Amarok prethodne generacije napravio veliki uspjeh sa preko 830.000 isporučenih vozila u svijetu, sada stiže njegov nasljednik koji je postao veći, impresivniji i opremljen najsavremenijom tehnologijom.

Novi Amarok je BiH novinarima predstavljen u prelijepom ambijentu Bjelašnice i Lukomira, okruženju u kojem se ovaj pickup osjeća kao kod kuće. 

Svestranost fantastične offroad sposobnosti i predefinisane varijante opreme za sve potrebe kupaca

Pickup modeli postaju sve popularniji  i na tržištima evropskog kontinenta zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji karakteristika. Svestranost u komercijalnim zadacima, offroad i vučne sposobnosti, visoki nivo bazne sigurnosti, snažni pogonski sklopovi, veliki broj sistema za asistenciju vozaču, napredni infotainment sistemi, markantan dizajn i luksuzni interijer čine Novog Amaroka dominatnom pojavom na cesti u svakom pogledu.

Novi Amarok se na tržištu Bosne I Hercegovine nudi u karoserijskoj izvedbi dvostruke kabine sa 5 sjedišta. Dužina od 5,35 m, povećani osovinski razmak i skraćeni prednji i zadnji prevjes rezultiraju markantnim proporcijama i unaprijeđenim offroad sposobnostima.

Kupci imaju izbor od 6 različitih nivoa opreme, počev od bazne varijante "Amarok", konfigurisane za komercijalnu upotrebu, preko komfornijih "Life" i "Life Navi" varijanti, zatim elegantne i luksuzne "Style" verzije, do dvije premium varijante koje čine vrhunac ponude: onroad "Aventura" i offroad "Panamericana".

Osjećajte se bezbjedno visok nivo sigurnosti i snažni pogonski sklopovi

Ne postoji mnogo vozila na cesti u kojim se možete osjećati tako sigurno kao u Novom Amaroku. Veličina i robusnost mu pružaju značajnu baznu sigurnost koja je dalje nadograđena sa preko 30 sistema za asistenciju vozaču.

U ponudi su tri pogonska sklopa, dizelski 2.0 TDI motori snage 125 kW sa manuelnim mjenjačem, 2.0 TDI sa 151 kW i 10-stepenim automatskim mjenjačem, te najsnažniji 3.0 TDI V6 sa 177 kW uparen sa 10-stepenim automatskim mjenjačem.

Pored svega Volkswagen nije zaboravio ni na unutrašnjost, kojoj su posvetili posebnu pažnju u odabiru najkvalitetnijih materijala i razvoju naprednih tehnologija. Svi modeli su opremljeni digitalnim kokpitima veličine 8" do 12" te velikim vertikalno postavljenim infotainment ekranima od 10" i 12".

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim