Izbornik
Zatvoriť meni

Ovo je Amarok. Novi pick-up Volkswagen Privrednih Vozila. Tehničke karakteristike novog Amaroka

Ovo je Amarok. Novi pick-up Volkswagen Privrednih Vozila. Tehničke karakteristike novog Amaroka

Novi Amarok privlači pažnju u mnogim poljima. Čak i kada je riječ o brojevima, dimenzijama i podacima o izvedbi.

Amarok je porastao

Mnogo toga je već rečeno o ekskluzivnom dizajnu Volkswagen Privrednih Vozila - međutim, mnogo toga se promijenilo i mimo markantnijih linija vozila i širih stranica. Dužina, na primjer. Dužina je porasla za 96 mm i sada iznosi 5.350 mm. Visina se povećala za 54 mm te iznosi 1.884 mm, a međuosovinski razmak se povećao za nevjerovatnih 173 mm i trenutno mjeri 3.270 mm. A širina? Ne uključujući vanjske retrovizore, širina iznosi 1.910 mm - zajedno sa vanjskim retrovizorima 2.208 mm.

Tehničke karakteristike

Dužina vozila (mm) 5.350
Širina vozila bez/sa vanjskim retrovizorima (mm) 1.910/2.208
Visina vozila (mm) 1.884
Osovinski razmak (mm) 3.270
Max. težina prikolice (kg) 3.500
Dimenzije tovarnog prostora (DxŠxV) 1.651 x 1.584 (1.227 između točkova) x 525
Radijus okretanja (m) 12,93

Više prostora za euro-palete, veći kapacitet za statičko opterećenje krova

Amarok Vas poziva da ga natovarite: Amarok nudi dovoljno prostora između lukova točkova da se tu može smjestiti euro-paleta u poprečnom položaju, koja se zatim može pričvrstiti uz pomoć stabilnih kopči. Pitate se koliku snagu vuče imaju kuke za vuču? 400 kg! A govoreći o kilogramima, još jedna nova karakteristika su kapaciteti za dinamičko opterećenje od 85 kg i statičko opterećenje krova od 350 kg. Nikad prije niste mogli postaviti šator na ljepšu površinu. Još uvijek nemate šator? Onda je vreme za posjetu našoj prodavnici opreme.

Sigurnost vuče tereta i sigurnost transporta

Kapacitet vuče iznosi i do nevjerovatnih 3,5 t i sada je dostupan za sve motore s automatskim mjenjačem. Na utovarnoj površini, čija su vrata sada integrirana u sistem centralne brave (1), pričvrsni prstenovi imaju kapacitet vučne snage i do 400 kg. A prekrivač prtljažnog prostora je sada dostupan i sa električnim pogonom u sklopu sistema sa rolnom koja se odmotava i prekriva teret (Roll Cover System), koji se može kontrolirati preko dugmeta u teretnom prostoru ili preko ključa vozila.

Novi motori, novi mjenjači, novi profili vožnje

Novi Amarok je opremljen efikasnim motorima u rasponu od 125 kW/170 KS i 405 Nm do 177 kW/240 KS i 600 Nm. Kod biranja mjenjača imate izbor između ručnog mjenjača sa 6 brzina i automatskog mjenjača s 10 brzina, dva različita 4MOTION sistema, pogonskog sklopa na sve točkove s tri vrste pogona (koji se uključuje po potrebi) i top-verzije pogonskog sklopa s četiri vrste pogona. Nove opcije režima vožnje dostupne su svim modelima u različitim količinama.

Tri motora

Snaga i izdržljivost, miran rad motora i efikasnost: Amarokov motor mora imati kapacitet za mnoge poduhvate. U tu svrhu dostupne su ukupno tri vrste motora: 4-cilindarski dizel-motor sa 125 kW/170 KS i 405 Nm (sa ručnim mjenjačem), 4-cilindarski dizel-motor sa 151 kW/205 KS i 500 Nm (sa automatskim mjenjačem) te 3,0-litarski dizel-motor V6 sa automatskim mjenjačem sa 177 kW/240 KS i 600 Nm.

Dvije vrste mjenjača

Ručni ili automatski mjenjač brzina? Osnovna verzija novog Amaroka dolazi isključivo sa ručnim mjenjačem brzina, dok se ostale verzije nude sa 10-stepenim automatskim mjenjačem sa sistemom Shift-by-wire.

Šest profila vožnje

Bez obzira na to da li započinjete putovanje sa stalnim pogonom na sva četiri točka ili pogonom na četiri točka koji se može uključiti po potrebi, mogućnost korištenja i do šest profila vožnje koje možete aktivirati kada to situacija zahtijeva, pomaže vam da pouzdano upravljate svojim vozilom u gotovo svakoj situaciji koju možete da zamislite. U zavisnosti od modela vozila, pored već poznatih režima vožnje "Normal" i "Eco", možete koristiti i režim vožnje "Slippery" za asfaltirane puteve prekrivene ledom ili snijegom, kao i "Sand" za pijesak ili duboki snijeg. "Mud/track grooves" Vam pruža podršku na blatnjavim terenima ili terenima sa brazdama na stazi, a "Load/trailer" vam pomaže u svim situacijama kada svojim vozilom morate nešto povući.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija verzija može da obezbjedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim